ورق MDF (ام دی اف) , ورق MDP (نئوپان)
MDF (ام دی اف) مخفف Medium Density Fiberboard
MDP (نئوپان) مخفف Medium Density Particleboard
در سال های گذشته (حدودا پانزده سال) ام دی اف ها هنوز به گستردگی امروز وارد بازار نشده بودند و هنوز مصرف آن در صنعت دکوراسیون و کابینت آشپزخانه رواج نداشت. اندکی به گذشته برمی گردیم, از زمانی که بشر توانست از اشیا برای خود ابزار بسازد انقلاب بزرگی در زندگی بشر به وجود آمد. بشر از زمان های بسیار دور از چوب استفاده های بسیاری داشته و از آن برای ساخت انواع اشیا و محصولات چوبی استفاده می کرده است. حتی برای ساخت کمدها و محصولاتی شبیه به آن از چوب استفاده می کردند. تا قرن 21 هنوز استفاده از چوب رواج داشت.تا جایی که نود درصد اشیا و وسایل منزل چوبی بود .
با روند افزایش جمعیت و نیاز روز افزون به این محصول بسیار مهم برای ساخت محصولات متنوع , کم کم به فکر تولید محصولی جدید برای پاسخ گویی به نیاز جمعیت رو به رشد جهان افتادند. و محصولی از خرده چوب های درختان به صورت فشره به اسم نئوپان (MDP ) ساخته شد . نئوپان در واقع تشکیل شده از خرده چوب های یک نوع درخت خاص مثلا نئوپان درخت بلوط یا نئوپان درخت راش و ... بود که این نئوپان تولید شده در برابر رطوبت و عوامل دیگر بسیار مقاوم بود .
در سال های نه چندان دور و با افزایش تقاضا و نیاز جمعیت و به طبع آن نیاز به نئوپان , تولید کننده های نئوپان , برای ساخت نئوپان از هر درخت و هر خرده چوبی به صورت درهم در ساخت نئوپان استفاده نمودند . همین امر باعث کاهش کیفیت محصول نهایی نئوپان گردید به طوری که مقاومت چندانی در برابر رطوبت ندارند. البته درکنار آن محصول ام دی اف مخفف Medium Density Fiberboard که از فیبر های چوبی و خمیر کردن آن تولید شده بود وارد بازار می شود . با ورود این محصول به بازار انقلابی دیگر در صنعت دکوراسیون و کابینت آشپزخانه به وجود آمد.
به تدریج استقبال از محصول جدید آنقدر زیاد شده که تقریبا 90 درصد محصولات تولیدی در صنعت دکوراسیون و کابینت آشپزخانه از ام دی اف می باشد. ام دی اف و نئوپان ها هم اکنون در بسیاری از کشور ها از جمله ایران , چین , تایلند , اندونزی, روسیه , آلمان , اتریش , ایتالیا , اسپانیا , ترکیه و ... تولید می شوند. ام دی اف و نئوپان پس تولید به دوصورت خام یا روکش شده(رنگی) در صنعت دکوراسیون و کابینت آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد به این صورت برای روکش شدن به کاخانه های روکش فرستاده می شوند. در کارخانه های ملامینه با گذاشتن کاغذ ملامینه در زیر و روی ام دی اف و نئوپان وبا فشار دستگاه های بزرگ پرس ام دی اف و نئوپان ملامینه تولید می شود و برای استفاده به بازار عرضه می گردد .
و یا ام دی اف ها برای روکش شدن به کاخانه های روکش هایگلاس فرستاده می شود و درانجا روکش های براق هایگلاس که از جنس پی وی سی هستند با چسب های مخصوص پرس می شوند و ام دی اف های هایگلاس تولید می شود و برای استفاده به بازار عرضه می گردد.
ابعاد ام دی اف و نئوپان ها: 410*183 , 366*183 , 244*183, 366*210 , 244*122 , 280*122 , 366*61.5 و دیگر سایزهای مورد نیاز
ضخامت: 3میل , 4میل , 6میل , 8میل , 10میل , 12میل , 16میل , 18میل , 20میل , 25میل , 32میل , 38میل.
تعدادی از کاخانه های تولید ام دی اف و نئوپان عبارت اند از: آرین سینا, لوح سبز, پارس, نئوپان آمل, نئوپان پارس, فومنات, گنبد پانیذ و ... از ام دی اف ها در صنعت دکوراسیون و کابینت آشپزخانه برای تولید محصولات زیر نیز استفاده می شود: صفحه کابینت, پروفیل های ام دی اف, پارکت, سرستون, پایه مبل و دیوارکوب و ... .